29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Gerçekleştirildi - Biruni Üniversitesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Gerçekleştirildi

Tarih : 29 Ekim
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Reyhan Binası Konferans Salonu’nda 28 Ekim 2020 tarihinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni” düzenlendi. Törene, akademik ve idari kadromuz başta olmak üzere öğrencilerimiz de katıldı. Programda, günün anlam ve önemini dile getirmek üzere Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğu açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Ömerustaoğlu, “ Cumhuriyet Bayramımızın 97. Yıldönümünü kutlamak için bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde, cumhuriyetin halkın iradesine dayanan en iyi yönetim şekli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bugün bize hükmeden, bizi tutsak etmeye çalışan kuvvetlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıldönümüdür. Teknolojiye hakim olan ülkeler dünyaya da hakim oluyor.  Bu bilinçle teknolojinin ve bilimin ilerlemesi için var gücümüzle çalışmamız gereklidir.” dedi.

Tören, üniversitemizin Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. Sınıf     öğrencisi Ahsen Tosun’ un Mehmet Canday Kuntay’ın “Cumhuriyet” şiirini seslendirmesinin ardından sona erdi.