10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı - Biruni Üniversitesi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

Tarih : 10 Kasım 2022
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

Çok sayıda akademisyenimiz ve öğrencilerimizin katıldığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Reyhan Konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Program, siren sesleri eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini dile getirmek için “Benim Atatük’üm” konulu konuşmasını gerçekleştiren Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. Arzu Razak ÖZDİNÇLER , Hayatta en çok Atatük’ün yaşadığı döneme gidip, onun ile tanışmak ve yaşadığı zorluklara rağmen mücadeleden nasıl vazgeçmediğini sormak isterdim, diyerek onun bıraktığı ilkeler doğrultusunda yaşamanın başarıya ulaştıran en önemli değerler olduğunu ifade etti. Gözleri dolarak konuşmasını tamamlayan ÖZDİNÇLER,  salonda duygusal anlar yaşattı. Daha sonra öğrencilerimiz Ata’ ya duyulan sevgi ve özlemi içeren şiirleriyle sahne aldılar. Üniversitemizin Edebiyat ve Şiir Topluluğu Üyelerinden  Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Hanım İlayda ÇELİK  “Mustafa Kemaller Tükenmez” ve Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 3. Sınıf Öğrencisi Furkan Zeki ERKAZAN  “Mustafa Kemal’ i Düşünüyorum” isimli şiirleriyle dinleyenleri mest ettiler.

Programda son olarak Biruni Tiyatro Topluluğu’nun üyelerinden Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi 3. Sınıf Öğrencisi Öykü ARSLAN ve  Biruni Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi  Bilgisayar Mühendiliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fatih Emre AKKUŞ “10 Kasım Oratoryosu” nu sahnelediler.  İzleyiciler tarafından büyük ilgiyle ve beğeniyle izlenen oratoryanın sahnelenmesi ardından program sona erdi.