8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Biruni Üniversitesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Tarih : 14 Mart 2023
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında Biruni Kadın Araştırmaları Topluluğu 8 Mart 2023 tarihinde online platformda “Dünya Kadınlar Günü” etkinliği gerçekleştirdi. 3 oturumda gerçekleştirilen etkinliğin İlk oturumunda Biruni Üniversitesi Öğretim Görevlisi Merve Doğan Kader, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verildi.  18. ve 19. Yüzyılda dünyada kadınların sosyal ve iş hayatındaki yeri, 8 Mart’ın Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmesine neden olan 120 kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay ve 21. Yüzyıla kadar kadınların sosyal ve iş hayatındaki konumu o günden bugüne neler değiştiği üzerinde konuşuldu.

İkinci oturumda ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tuğba Neşe Aktaş, kadın ve eğitim konusund hakkında bilgi verdi.  Konuşmasında kadının hem eğitimci yönü, hem de kadınlar için eğitimin önemi üzerine değindi.

Ayrıca oturumun sonunda kadın ve hukuk ile ilgili Av. Ahmet Başçı ile kadınların şiddet görmesi halinde ve iş hayatında yaşadıkları haksız durumlarda hukuki süreçlerin nasıl ilerlediği üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.