“Farmakogenetik Sempozyumu” - Biruni Üniversitesi

“Farmakogenetik Sempozyumu”

Tarih : 23 Mart 2023
“Farmakogenetik Sempozyumu”

Moleküler Biyoloji ve BIRUPSA tarafından 19 Mart 2023 tarihinde 10.00-14.00 saatleri arasında Online platformda ve eş zamanlı YouTube canlı yayınıyla dört oturum şeklinde “Farmakogenetik Sempozyumu” gerçekleştirildi.  Yoğun ilgi gören etkinliğe 356 kişi katıldı.

Birinci oturumda İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Sardaş tarafından genetik faktörlere bağlı gelişebilecek toksisite hakkında sunum yapıldı. İkinci oturum, Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hücresel ve Moleküler Tıp Programında Arş. Gör. Deniz Özen’in farmakogenomik ve farmakogenetik kavramlarının detaylandırıldığı sunumla devam etti. Üçüncü oturumda İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji ABD öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Olgun’un sunumunda farmakogenetik alanında daha özelleşmiş bir konu olarak farmakogenetik kavramı ve akut böbrek hasarı alanındaki çalışmalar incelendi. Sempozyum, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmoud Abudayyak tarafından gerçekleştirilen kanser tedavisinde farmakogenomik uygulamalarının önemi hakkındaki sunum sonrasında sona erdi.