IV. Sinirbilim Kongresi Gerçekleştirildi - Biruni Üniversitesi

IV. Sinirbilim Kongresi Gerçekleştirildi

Tarih : 09 Mayıs 2023
IV. Sinirbilim Kongresi Gerçekleştirildi

Beyin Araştırmaları Topluluğu ve Biruni Tıp Öğrencileri Birliği 29 Nisan 2023 tarihinde online platformda alanında uzman çok sayıda akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı “IV. Sinirbilim Kongresi”ni gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi ve Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencilerinde sinirbilim hakkında gelişmelere ve ayrılmış konulara karşı hakimiyetini ve ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen kongre oldukça dikkat çekti.

Etkinlik, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç DURSUN, “Hücresel ve Moleküler Sinirbilim” Konusu ile ilgili sunumu ile devam etti.

Kongrede sırasıyla “Beyin, Bilim ve Felsefe” konusuyla Uzman Dr. Nörolog Timur Yılmaz,“Vasküler Demanstan Alzheimer Hastalığına: Yeni Yanlış Oluşan Patojenik Tau Proteini” konusuyla Medical University of South Carolina’dan Dr. Önder Albayram, “Mindfullnes ve Sinirbilim” konusuyla Prof. Dr. Gülsen Babacan Yıldız , “Dijital Çağda Beyin” konusuyla Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve “Nöromusküler Hastalarda Fizyoterapi” konusuyla Prof. Dr. Aynur Ayşe Karaduman yer aldı.