Öğretmenler Günü Büyük Çoşkuyla Kutlandı - Biruni Üniversitesi

Öğretmenler Günü Büyük Çoşkuyla Kutlandı

Tarih : 01 Aralık 2022
Öğretmenler Günü Büyük Çoşkuyla Kutlandı

Okul Öncesi ve Matematik Öğretmenliği topluluğunun ortaklaşa düzenledikleri “Öğretmenler Günü Töreni” 30 Kasım 2022 tarihinde üniversitemizin Reyhan Konferans salonunda gerçekleştirildi. Tören Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK, şehit öğretmenler ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, 21. Yüzyıl öğretmenin sahip olması gereken temel yeterliliklerine değindi. Düşünce eğitimin önemine dikkat çeken Ömerustaoğlu, eğitimin hedefinin düşünmek için aklı eğitmek olması gerektiğini vurguladı.

Tören, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Efsa Dağlar, Şifa İnce, Hilal Yörük, 3. Sınıf öğrencilerinden İhsan Demircan, 4. Sınıf öğrencisi Esma Nur Tekin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Rümeysa Eriş, 3. Sınıf öğrencisi Nazlı Yüksel’in rol aldığı ‘’ Her Şeyin Başlangıcı ‘’ adlı tiyatro oyununu ile devam etti. Tiyatro oyunundaki replikler törene katılan akademisyenler ve öğrenciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Tiyatro oyunu sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü1.sınıf öğrencisi Nisa Uzun “Kıymetli Öğretmenim’’ adlı yazısını okudu. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi İlke Cemre Bıyıkoğlu ve ona güzel sesiyle eşlik eden 4. Sınıf öğrencisi Büşra Yüksel “Uyan Alim” ve “Yalan Dünya” isimli şarkıları seslendirdiler.

Öğretmenler Günü Videosu İlgiyle karşılandı
    Eğitim Fakültesi öğretmenleri ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Esra Nur Öğe’nin Okulöncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri ile hazırladığı video çalışması büyük ilgiyle izlendi.
    Tören son olarak Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi ‘’Nazime Demirkıran, Gülşen Öztoprak, Efsa Dağlar ve Hilal Yörük, 3. Sınıf öğrencisi Hayriye Karadaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Sude Kardelen Çöpçü’ nün “Günün Kutlu olsun’’ şiirini seslendirmesi ve Eğitim Fakültesi İlköğretim matematik öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi aynı zamanda Edebiyat ve Şiir Topluluğu başkanı Erva Kıran’ın öğrencilere, öğretmenlik hakkında sorular yönelttiği röportajının izlenmesiyle sona erdi.