Organ Naklinin Önemi - Biruni Üniversitesi

Organ Naklinin Önemi

Tarih : 21 Kasım 2022
Organ Naklinin Önemi

Biruni KANOPE Topluluğu; 11 Kasım 2022 tarihinde Reyhan Konferans Salonunda her biri alanında uzman olan konuşmacıların katılımıyla “Organ Bağışının Önemi” Etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema ARICI’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra sözü Marmara Üniversitesi KANOPE topluluğu başkanı Elif Cansu YÜKSEL aldı ve KANOPE topluluğunun nerelerde kurulduğunu, hangi etkinliklere imza attıklarını ve Biruni KANOPE topluluğuyla nasıl ortak etkinlikler yapılacağını anlattı.

Alanında saygın isimlerden olan Medicana Beylikdüzü International Hastanesinin Genel Cerrahlarından Prof Dr. Muzaffer Sarıyer kürsüye çıkıp organ naklinin ilk ne zaman ve nasıl yapıldığını ve günümüze kadar geçen süreçte nasıl organ naklinin yapıldığını anlattı.

Tıp Hukuku Derneği Kurucu Başkanı olan Prof. Dr. Hakan HAKERİ, hukuki yönleriyle organ ve doku nakliyle ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahı ve Karaciğer Nakil Programı Direktörü ve aynı zamanda KANOPE topluluğunun ilk kurucusu Prof. Dr. Ender DULUNDU konuşmasında Organ bağışının önemini vurguladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Üyesi Dr. Ahmet Özdinç Organ Naklinde Etik konularına değindi. Organ Bağışı Merkezinden Işıl Baydoğan ise Ulusal Koordinasyon Sistemini anlattı. Marmara Bölgesi Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Başkanı Op. Dr. Gültekin HOŞ’un organ bağışının önemi hakkındaki  konuşması salonda yer alan katılımcılar tarafından duygu yüklü dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Kürsüye daha önce organ nakli olmuş olan bir Organ Nakil Koordinatörünü çağırması üzerine duygu dolu anlar yaşandı.