Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Öğrencilerle Buluştu - Biruni Üniversitesi

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Öğrencilerle Buluştu

Tarih : 13 Mayıs 2022
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Öğrencilerle Buluştu

Engelsiz Biruni ve PDR Topluluğu tarafından 9 Mayıs 2022 tarihinde Reyhan Konferans salonunda “Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Öğrencilerle Buluşuyor” isimli etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlikte Açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof Dr. Adnan Ömerustaoğlu konuşmasında özel eğitimin önemine dikkat çekti.
    Etkinlikte Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSCV) Genel Direktörü Nigar Evgin, vakfın tarihçesi, Cp ve görülme sıklığı, vakfa bağlı hizmet veren kurumlar, vakfın yürüttüğü projeler, vakfın hizmetleri hakkında bilgi vedi. Ardından söz alan özel Metin Sabancı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Turgay Arık, TSÇV’nin fizyoterapi hizmetleri, rehabilitasyon merkezinin işleyişi, rehabilitasyon merkezinde verdikleri farklı hizmet alanları ve çalışmaları hakkında konuştu.

Son olarak TSÇV Aile Danışma Merkezi Müdürü Rahime Gökboğa, çocuklara uygulanan testler ve kimlerin uygulayabileceği, ailelere danışmanlığının önemi, danışmanlık hizmetleri, ailelerin bakış açıları, erken müdahale uygulamalarına değindi.  Konuşmacılara teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından etkinlik sona erdi.