4. BİGEN Kongresi gerçekleştirildi - Biruni Üniversitesi

4. BİGEN Kongresi gerçekleştirildi

    Tarih : 7 Mayıs
4. BİGEN Kongresi gerçekleştirildi

    Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu 24-25 Nisan 2021 tarihlerinde online platformda 4.BİGEN Kongresini gerçekleştirdi. 2 gün süren kongrenin ilk günü 512 kişi katıldı.  Saat 10.00 ‘da başlayan kongerenin ilk konuşmacısı Prof.Dr. AJDA ÇOKER GÜRKAN “Büyüme Hormonu Serbest Bırakma Hormonuna Özgü Aptomerlerin Sentezlenmesi,Karakterize Edilmesi” konulu sunumunu yaptı. Ardından Prof.Dr. Hilal Özdağ, “Entegre Omik Analizleri ile Yeni Kanser Biyobelirteçlerinin Keşfi’ni”, Doç.Dr. Alper Karagöz, “COVID-19 Moleküler Epidemiyolojisi, Halk Sağlığı üzerine etkisi’ni”, Prof.Dr.Batu Erman hocamız “İnsandaki Transkpsiyon Faktörlerinin Yapısal,Fonksiyon İlişkileri’ni” ve ilk günün son konuşmacısı olan Prof. Dr. Bünyamin Akgül ise “Kodlamayan RNA’ların Keşfi ve Fonksiyonel Analizi’ni” anlattı.

    Kongrenin 2. gününü ise YouTube üzerinden 350 kişi  takip etti. 2.gün ilk konuşmayı  “Pandemide Kullanılan Bitkisel Ürünler” konusu ile Prof.Dr. Erdem Yeşilada gerçekleştirdi. Ardından Prof.Dr. Zihni Demirbağ, “İyi ve Kötü Örnekleriyle Virüsler’i”,  Prof.Dr Uygar Halis Tazebay “Zararsız Organeller ve Hücre Biyolojisinde İşlevleri’ni”,  Hasan Onur Keleş “İşlevsel Beyin Görüntüleme ve Uygulamaları’nı” ve 2.günün son konuşmacısı olan Dr. Öğr. Üyesi Oktar Güleoğlu ile Aşkın Nörobiyolojisi” ni anlattı.

    İnteraktif bir etkinlik olan kongremiz boyunca Kanser Biyobelirteçlerinden, Aşk Nörobiyolojisine kadar her konuda öğretici, eğitici konuşmalar gerçekleştirildi.