Nadir Hastalıklar Topluluğu - Biruni Üniversitesi

Tarih : 19 Ekim 2022
Nadir Hastalıklar Topluluğu

Serabral Palsi Farkındalığı
    Biruni Nadir Hastalıklar Topluluğu 13 Ekim 2022 tarihinde Reyhan Konferans Salonunda Serebral Palsi Farkındalık Etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Güven Yenmiş’ in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Serabral Palsili Çocuklar Derneği Başkanı Turgay Karakaş “Bir Serabral Palsili hasta hayattta pek çok zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. İmkansız diye bir şey yokutur. Yeter ki  hedefleriniz olsun ben hedeflerimi belirledim, çok çalıştım ve hedeflerime ulaştım. Yeri geldi bir adım atabilmek için 3 yıl uğraştım. Kalem tutup yazabilmek için aylarca çabaladım. Umutsuzluğa hiç düşmedim. Önüme çıkan tüm engelleri çalışarak ortadan kaldırdım. Bu sebeple tüm Serabli Palsili kardeşlerime örnek olmak için Serapral Palsi Hastalığı farkındalığını arttırmak için elimden geleni yapıyorum” dedi. Turgay Karakaş’ın konuşması salonda yer alan katılımcılar tarafından duygu yüklü dakikaların yaşanmasına sebep oldu.
    Etkinlik Büyük İlgi Gördü
    Turgay Karakaş’ın konuşması ardından üniversitemizin akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Uğur Cavlak, Prof. Dr. Hülya Kayıhan, Dr. Öğ. Üyesi Türkan Koyuncuoğlu ve Uzman Doktor Özge Solakoğlu ile bir panel gerçekleştirildi. Her biri alanında uzman olan akademisyenlerimizin yer aldığı panelde Serabral Palsi hastalığının neden ortaya çıktığı, belirtileri, görülme sıklığı ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verildi. Yaşadığı deneyimleri aktaran Fizik Mühendisi Yusuf Samed İlerisoy’ un ve Senarist Hüseyin İlker Duman’ ın sunumu sorasında 550 katılımcının yer aldığı yoğun ilgi gören etkinlik, üniversitemizin  Müzik Toplululuğunun verdiği keyifli konser sonrasında sona erdi.